Special Golf

In samenwerking met BurgGolf Haverleij werd in juni 2021 Special Golf opgericht met een helder doel: het creƫren van kansen voor mensen met een verstandelijke beperking. Special Golf richt zich op het versterken van zelfvertrouwen, verbeteren van sociale vaardigheden, bevorderen van een gezonde levensstijl en, bovenal, het bieden van plezierige ervaringen.

De keuze voor golf was zorgvuldig overwogen. Niet vanwege enige romantiek, maar vanwege de praktische voordelen die de sport biedt. De combinatie van professionele golfleraren en een prachtige, natuurlijke omgeving biedt een ideale setting voor de deelnemers van Special Golf.

Als golfleraar is het mijn taak om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden tijdens oefensessies op zaterdagen. Samen met andere golfleraren en vele enthousiaste vrijwilligers leren wij de deelnemers de vaardigheden die nodig zijn om te golfen.

Wedstrijden met andere G-Golf verenigingen en indoor golfactiviteiten voegen een competitief element toe aan het programma. Het absolute hoogtepunt is de deelname aan de Special Olympics, waar deelnemers uit heel Nederland met vastberadenheid strijden die hun beperkingen overstijgt.

Bij Special Golf draait het niet om romantiek, maar om praktische actie en tastbare resultaten. Dit is een verhaal van samenwerking, doorzettingsvermogen en concrete vooruitgang, mogelijk gemaakt dankzij de steun van de samenleving.

Voor meer informatie:www.specialgolfhaverleij2021.com