Golflessen

Golfschool Ookmeer biedt zowel golflessen op individuele basis als in groepsverband.

1. Baanpermissie
Deze cursus is bedoeld voor diegene die nog geen of weinig ervaring met golf hebben, maar die het wel graag willen leren. De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur en ik leer je de basis van golf, die bestaat uit het goed vasthouden van de club (grip), het zodanig staan dat je een stabiele beweging kunt maken (houding) en het goed staan richting je doel gaan (oplijnen). Dit leer je voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing. Je leert ook hoe je je veilig en correct moet gedragen op en rond de golfbaan. De cursus wordt afgerond met een baanles onder begeleiding van de golfleraar.

2. Op weg naar HCP 54
De handicap 54 cursus is de perfecte opvolging van de baanpermissie cursus. Met je golf handicap mag je op veel banen binnen Nederland spelen.
De cursus bestaat uit 3 zelf te bepalen dagen van elk 2 uur. Voor je eerste golf handicap gaan we verder op de basis die we tijdens de baanpermissie cursus hebben gelegd. Ik verbeter je de techniek voor de lange slagen vanaf de tee op de driving range. Slagen naar de green op de chipping green. En korte slagen tot in de hole op de putting green. Uiteindelijk loop je je eerste ronde met mij op naar je handicap 54.

3. De follow up van HCP 54 naar HCP 36
Deze cursus is bestemd voor mensen die hun HCP 54 hebben en die graag hun techniek willen verbeteren en/of hun handicap willen verlagen. Tijdens de cursus train ik samen met jou hoe de baan gespeeld kan worden (course management).

4. Opfriscursus
Je speelt reeds golf maar je hebt behoefte om je golfspel, bijv. de basistechniek van je swing op te frissen. In overleg wordt een afspraak gemaakt voor een intake les waarbij al je basistechnieken worden doorgenomen. Aan de hand hiervan wordt bepaald waar je staat, wat je wensen zijn en wat de verbeterpunten kunnen zijn.

5. Zakelijke of privé clinics
De sport- en horecafaciliteiten van Golfclub Ookmeer zijn perfect geschikt voor deze en andere sociale activiteiten. Alle facetten van de golfsport behandeld. Denk aan afslaan op de driving range, putten, chippen en gaan we de golfbeleving ervaren op de short golf (9 korte baantjes) Ervaren of onervaren, iedereen beleeft plezier aan onze sportieve mogelijkheden. In overleg stellen we een programma samen geheel omlijst door gezelligheid in een laagdrempelig Amsterdams clubhuis. Vraag naar onze op maat arrangementen.

Golfclub Ookmeer en haar trainingsfaciliteiten

De Golfschool beschikt over een gevarieerd pakket aan oefenfaciliteiten en -materiaal om zowel startende als geoefende golfers goed les te kunnen geven. We hebben een Driving Range met 16 afslagplaatsen waarvan er 8 overdekt zijn. Een oefengreen met 9 holes en een oefenbunker. Daarnaast beschikt de Golfclub over een 9 holes Shortgolf (Pitch and Putt). Baanlessen, praktische regelkennis en baanmanagement worden op de Shortgolf, maar ook op de qualifying 9 holes par 3/4 gegeven.